από Administrator | Μαρ 24, 2019
Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι οι επιστήμονες αποκωδικοποιούν, όλο και περισσότερο τις θετικές επιδράσεις των τροφίμων στην ανθρώπινη υγεία. Ο λιναρόσπος είναι ένα τρόφιμο που έχει μελετηθεί αρκετά και είναι αρκετές οι μελέτες που επιβεβαιώνουν την θετική του...
από Administrator | Μαρ 24, 2019
Στις 19 Μαρτίου 2019, παρουσιάστηκε μελέτη του Πανεπιστημίου NorthWestern, σύμφωνα με την οποία υπάρχει συσχετισμός της χοληστερίνης που καταναλώνει ο άνθρωπος από τα αυγά και της υγείας του. Ο κρόκος του αυγού αποτελεί πλούσια πηγή διατροφικής χοληστερίνης αφού ο...
από Administrator | Μαρ 24, 2019
Στο συνέδριο της Ενδοκρινολογικής Εταιρείας το Σάββατο 23/3/19 στη Νέα Ορλεάνη, παρουσιάστηκαν σημαντικές εργασίες. Μία από αυτές συσχέτισαν την παχυσαρκία με την ώρα κατανάλωσης του τελευταίου γεύματος. Βρέθηκε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν το τελευταίο γεύμα τους,...
από Administrator | Ιαν 14, 2019
Άγχος, υπερένταση και πάνω απ’ όλα αϋπνία μπορεί να οφείλονται σε διαφορετικές αιτίες.Υπάρχουν προσωπικοί ρυθμοί στον ύπνο, όπως επίσης και αιτίες περιβαντολλογικές, ψυχολογικές και ορμονικές που μπορούν να παρενοχλήσουν την ισορροπία του. Πολύ συχνά, όμως, ξεχνάμε...
από Administrator | Ιαν 14, 2019
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ Η ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ; Η σπαστική κολίτιδα δεν είναι κάποια ασθένεια, αλλά ενα σύνολο συμπτωμάτων που προκαλούνται από ερεθισμό του λεπτού ή του παχέως εντέρου ή από μη κανονικές περισταλτικές κινήσεις αυτών. Οι μη...
από Administrator | Ιαν 14, 2019
Τα σφάλματα της σύγχρονης διατροφής είναι τόσα πολλά ώστε, να μην αμφισβητούνται από κανέναν. Η κατάχρηση λιπαρών, η υπερκατανάλωση σακχάρων, η υπερκατανάλωση ζωικών πρωτεϊνών, καθώς και η υπερκατανάλωση βιομηχανοποιημένων τροφίμων, μας οδηγούν στο λογικό συμπέρασμα...