Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι οι επιστήμονες αποκωδικοποιούν, όλο και περισσότερο τις θετικές επιδράσεις των τροφίμων στην ανθρώπινη υγεία. Ο λιναρόσπος είναι ένα τρόφιμο που έχει μελετηθεί αρκετά και είναι αρκετές οι μελέτες που επιβεβαιώνουν την θετική του επίδραση στην υγεία. Νέα μελέτη που εφαρμόστηκε σε ποντίκια συσχετίζει την πρόσληψη λιναρόσπορου με την παχυσαρκία.

Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεϊνες, φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες και επίσης υπάρχουν ήδη έρευνες που αναφέρουν ότι η πρόσληψη λιναρόσπορου βοηθάει στην διαχείριση των τιμών της χοληστερόλης αλλά και της αρτηριακής πίεσης.

Η νέα μελέτη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και το Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ, αποδεικνύει ότι  ο λιναρόσπορος αρχίζει να διαλύεται μόλις φτάσει στο έντερο και δημιουργεί αλλαγές στο μικροβιακό φορτίο του εντέρου και προάγει την παραγωγή υγιών μικροβίων στον εντερικό βλεννογόνο.  Συμπέρασμα, είναι να μεταβάλετε θετικά αρκετές μεταβολικές διαδικασίες του οργανισμού και να μειώνονται δείκτες που σχετίζονται με την παχυσαρκία.