fbpx

Ανάλυση σύστασης σώματος
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Ιωάννης Σουπιός

Τμηματική ανάλυση σύστασης σώματος.

Κατανοώντας την σύσταση του σώματος σας.

Το βάρος από μόνο του δεν δίνει απαραίτητα μία ξεκάθαρη ένδειξη καλής υγείας ή απεικόνιση της προόδου σας όταν κάνετε δίαιτα ή όταν ασκείστε συχνά.

Η μέτρηση με την συσκευή Ανάλυσης Σύστασης Σώματος BC 418 ΜΑ της Tanita σας δίνει την πραγματική εικόνα παρέχοντας ουσιαστική πληροφόρηση για το σώμα σας και πως αυτό αλλάζει. Βασικά στοιχεία του σώματος όπως το λίπος, το νερό και οι μύες υπολογίζονται συνολικά αλλά και τμηματικά.

analisi sistasis somatos image diaitologos diatrofologos ioannis soupios
life-coach-31

Σωματικό λίπος

Ο καθένας μας χρειάζεται λίπος για να είναι υγιής. Το σωματικό λίπος είναι ζωτικής σημασίας για βασικές σωματικές λειτουργίες όπως η ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, η αποθήκευση βιταμινών και η προστασία των αρθρώσεων. Όμως το υπερβολικό λίπος ή η ανισομερής κατανομή του στο σώμα, μπορεί να βλάψει την υγεία σας. Η μείωση του πλεονάζοντος λίπους και η σωστότερη κατανομή φαίνεται ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης παθήσεων.

Γιατί μου χρειάζεται; Ή γιατί είναι απαραίτητη;

Το να γνωρίζεται το συνολικό λίπος του σώματος είναι σημαντικό. Η τεχνολογία της Tanita όμως έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και μας δίνει την δυνατότητα να δούμε την κατανομή του λίπους καθώς και του μυϊκού ιστού στα επιμέρους τμήματα του σώματος. Με την Tanita BC 418 ΜΑ γνωρίζουμε όχι μόνο το ποσοστό του λίπους συνολικά αλλά και ποιο είναι το λίπος και ο μυϊκός ιστός σε κάθε χέρι, σε κάθε πόδι και στον κορμό.

Με αυτό τον τρόπο ανιχνεύουμε τοπικά την βελτίωση και μπορούμε να δούμε και την αποτελεσματικότητα του προγράμματος διατροφής / άσκησης στα επιμέρους σημεία. Εάν δύο άτομα έχουν το ίδιο συνολικό λίπος αλλά ο ένας έχει μεγαλύτερη συσσώρευση λίπους στον κορμό έχει περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη τύπου ΙΙ κλπ.

Τμηματική ανάλυση σύστασης σώματος: Πώς μπορώ να μετρηθώ.

Η διαδικασία της μέτρησης για Τμηματική Ανάλυση Σύστασης Σώματος είναι απλή. Ο εξεταζόμενος ανεβαίνει στην Tanita BC 418 με γυμνά τα πόδια και κρατάει στα χέρια τις ειδικές χειρολαβές. Ένα χαμηλής έντασης ρεύμα διαπερνά το σώμα μέσα από 8 διαφορετικά ηλεκτρόδια.

Η μέτρηση διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων του λίπους και του μυϊκού ιστού, συνολικά και τμηματικά, καθώς επίσης και των υγρών του σώματος και της άλιπης μάζας, εμφανίζονται στην οθόνη και τυπώνονται στον ενσωματωμένο θερμικό εκτυπωτή.

Την ημέρα της μέτρησης.

Πριν πάτε για την μέτρησή σας θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι:

1) Δεν έχετε φάει ή έχετε πιει τίποτα άλλο εκτός από νερό, τουλάχιστον 4 ώρες πριν τη μέτρηση.

2) Δεν έχετε καπνίσει, δεν έχετε καταναλώσει καφεΐνη, δεν έχετε πάρει συμπληρώματα διατροφής, φάρμακα που περιέχουν εφεδρίνη, Ma Huang ή ψευδοεφεδρίνη, τουλάχιστον 4 ώρες πριν από τη μέτρηση.

3) Δεν έχετε γυμναστεί (αεροβική γυμναστική ή ασκήσεις αντοχής) για τουλάχιστον 8 ώρες πριν από το προγραμματισμένο ραντεβού σας.

analisi sistasis somatos image diaitologos diatrofologos ioannis soupios
analisi sistasis somatos image diaitologos diatrofologos ioannis soupios

Ανάλυση Σύστασης Σώματος με τον Tanita BC 418 MA.

Η Tanita κατασκεύασε την πρώτη συσκευή Ανάλυσης σύστασης σώματος / Ζυγό το 1992 και σήμερα είναι ο ηγέτης του χώρου, κατασκευάζοντας την No 1 σε πωλήσεις σειρά συσκευών Ανάλυσης Σύστασης Σώματος με πάνω από 20 εκατ. συσκευές παγκοσμίως.

Τα προϊόντα της Tanita έχουν δημιουργηθεί με βάση τις ανάγκες σας, όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, να βελτιώσετε τα επίπεδα της φυσικής σας κατάστασης ή να νιώσετε υγιέστεροι. Θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε πώς η αλλαγή στον τρόπο ζωής σας επηρεάζει το σώμα σας.

Η επένδυση στην Έρευνα και την Ανάπτυξη επιβεβαιώνει το ότι η Tanita είναι πρωτοπόρος στις καινοτομίες , παρουσιάζοντας προϊόντα με μοναδικά χαρακτηριστικά – φέρνοντας στο σήμερα την τεχνολογία του αύριο. Οι συσκευές Βιοηλεκτρικής Εμπέδησης (BIA) της Tanita είναι πιστοποιημένες από ανεξάρτητους φορείς και συμμορφώνονται πλήρως με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπηρεσίες του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου Ιωάννη Σουπιού

Επικοινωνήστε άμεσα με τον
Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Ιωάννη Σουπιό

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και στείλτε μας τις ερωτήσεις σας.

Όροι Χρήσης