Άρθρα
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Ιωάννης Σουπιός

Διατροφή την Πασχαλινή Περίοδο

Δύσκολοι καιροί για δίαιτες. Τουλάχιστον για όσους το έχουν ανάγκη. Ο φόβος ότι την επόμενη μέρα η ζυγαριά θα δείξει δύο με τρία κιλά περισσότερο είναι μεγάλος. Μπορούμε άραγε να τα αποφύγουμε, και αν ναι  πως ; Το κακό ξεκινά πάντα μετά την Ανάσταση. Πριν ακόμα...

Ημερίδα για τις Διατροφικές Διαταραχές

Το Σάββατο 13/04/2019 και ώρα 18.30, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών (Ι.Δ.Μ.Ε.) και είχε θέμα τις Διατροφικές Διαταραχές. Ομιλητές τη εκδήλωσης ήταν οι κλινικοί...

Λιναρόσπορος !! Ένας φίλος της Υγείας μας

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι οι επιστήμονες αποκωδικοποιούν, όλο και περισσότερο τις θετικές επιδράσεις των τροφίμων στην ανθρώπινη υγεία. Ο λιναρόσπος είναι ένα τρόφιμο που έχει μελετηθεί αρκετά και είναι αρκετές οι μελέτες που επιβεβαιώνουν την θετική του...

Τα αυγά στην ζωή μας (Νέα Μελέτη)

Στις 19 Μαρτίου 2019, παρουσιάστηκε μελέτη του Πανεπιστημίου NorthWestern, σύμφωνα με την οποία υπάρχει συσχετισμός της χοληστερίνης που καταναλώνει ο άνθρωπος από τα αυγά και της υγείας του. Ο κρόκος του αυγού αποτελεί πλούσια πηγή διατροφικής χοληστερίνης αφού ο...