Άρθρα
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Ιωάννης Σουπιός

Ημερίδα για τις Διατροφικές Διαταραχές

Το Σάββατο 13/04/2019 και ώρα 18.30, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών (Ι.Δ.Μ.Ε.) και είχε θέμα τις Διατροφικές Διαταραχές. Ομιλητές τη εκδήλωσης ήταν οι κλινικοί...

Λιναρόσπορος !! Ένας φίλος της Υγείας μας

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι οι επιστήμονες αποκωδικοποιούν, όλο και περισσότερο τις θετικές επιδράσεις των τροφίμων στην ανθρώπινη υγεία. Ο λιναρόσπος είναι ένα τρόφιμο που έχει μελετηθεί αρκετά και είναι αρκετές οι μελέτες που επιβεβαιώνουν την θετική του...

Τα αυγά στην ζωή μας (Νέα Μελέτη)

Στις 19 Μαρτίου 2019, παρουσιάστηκε μελέτη του Πανεπιστημίου NorthWestern, σύμφωνα με την οποία υπάρχει συσχετισμός της χοληστερίνης που καταναλώνει ο άνθρωπος από τα αυγά και της υγείας του. Ο κρόκος του αυγού αποτελεί πλούσια πηγή διατροφικής χοληστερίνης αφού ο...

Πώς σχετίζεται η παχυσαρκία με την ώρα του τελευταίου γεύματος

Στο συνέδριο της Ενδοκρινολογικής Εταιρείας το Σάββατο 23/3/19 στη Νέα Ορλεάνη, παρουσιάστηκαν σημαντικές εργασίες. Μία από αυτές συσχέτισαν την παχυσαρκία με την ώρα κατανάλωσης του τελευταίου γεύματος. Βρέθηκε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν το τελευταίο γεύμα τους,...